Chleby mieszane
Chleby mieszane
Produkowane z udziałem mąki żytniej w ilości od 10 do 90%, poddanej naturalnej fermentacji, prowadzącej do wytworzenia kwasu mlekowego oraz mąki pszennej z dodatkiem drożdży, soli i innych surowców przewidzianych recepturą. Dodatek ziaren żyta, pszenicy, płatków jęczmiennych, wzbogaca pieczywo w składniki mineralne. Dodatek ziaren nasion oleistych (słonecznika, dyni, siemienia lnianego ), wpływa na zwiększenie w chlebach niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dodatek owoców suszonych, marmolady, przetworów owocowych wpływa korzystnie na podniesienie atrakcyjności sensorycznej i odżywczej pieczywa. Chleby mieszane charakteryzują się wilgotnym i drobno porowatym miękiszem oraz chrupiącą skórką.

Chleb hetmański
dostępny: chleb na wagę
Chleb wileński 500g - bez drożdży
dostępny: pakowany i niepakowany.
Chleb „Trzy ziarna” 400g
dostępny: pakowany
Chleb litewski 500g
dostępny: chleb na wagę
Chleb wieloziarnisty 400g
dostępny: pakowany
Chlebek domowy 400g
dostępny: pakowany
Chlebek myśliwski 400g
dostępny: pakowany
Chlebek dyniowy 400g
dostępny: niepakowany
Chleb słonecznikowy 400g
dostępny: pakowany i niepakowany
Chleb baltonowski
dostępny: pakowany 300g, pakowany 500g, pakowany 600g i niepakowany 600g
Chleb codzienny 500g
dostępny: pakowany
Chleb pogodny 550g
dostępny: pakowany
Chleb białostocki 600g
dostępny: pakowany
Chleb podlaski 500g
dostępny: pakowany
Chleb kanapkowy 550g
dostępny: pakowany