Wędliny wyroby garmażeryjne

 

Tradycja wyrobu wędlin i wyrobów garmażeryjnych przez PSS Społem w Białymstoku  sięga początku lat pięćdziesiątych ubiegłego wieku. Zdobyte przez lata doświadczenie oraz analiza potrzeb i oczekiwań konsumentów pozwalają firmie wytwarzać wyroby o najwyższym stopniu dopasowania do wymogów rynku i wyjątkowych walorach smakowych.  Spółdzielnia produkuje wyroby w dwóch własnych zakładach: przetwórstwa mięsnego i garmażeryjnym. Ich miesięczna zdolność produkcyjna sięga ponad 300 ton.  Na stoły białostoczan i mieszkańców regionu trafia codziennie ponad 150  różnych rodzajów wędlin i wyrobów garmażeryjnych produkowanych przez PSS Społem w Białymstoku. Surowce najwyższej jakości używane do produkcji wyrobów w postaci mięsa wieprzowego, wołowego oraz drobiu pochodzą wyłącznie od rodzimych - w głównej mierze regionalnych - dostawców.  Najwyższej jakości strzeże zespół  technologów oraz własne i zewnętrzne laboratoria. Produkcja odbywa się pod stałym nadzorem Powiatowego Inspektoratu Weterynarii.  W odróżnieniu od większości producentów zakład przetwórstwa mięsnego PSS Społem w Białymstoku nie używa do produkcja wędlin mięsa oddzielanego mechanicznie. Wyroby produkowane  są ze starannie selekcjonowanego mięsa, wzbogacanego mieszankami przypraw, według  własnych, sprawdzonych, receptur. Wysoka ocena  walorów smakowych i jakościowych naszych wyrobów przez finalnych nabywców stanowi dla nas najlepszy Certyfikat Jakości.