Chleby mieszane

Chleby mieszane

Produkowane z udziałem mąki żytniej w ilości od 10 do 90%, poddanej naturalnej fermentacji, prowadzącej do wytworzenia kwasu mlekowego oraz mąki pszennej z dodatkiem drożdży, soli i innych surowców przewidzianych recepturą. Dodatek ziaren żyta, pszenicy, płatków jęczmiennych, wzbogaca pieczywo w składniki mineralne. Dodatek ziaren nasion oleistych (słonecznika, dyni, siemienia lnianego ), wpływa na zwiększenie w chlebach niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dodatek owoców suszonych, marmolady, przetworów owocowych wpływa korzystnie na podniesienie atrakcyjności sensorycznej i odżywczej pieczywa. Chleby mieszane charakteryzują się wilgotnym i drobno porowatym miękiszem oraz chrupiącą skórką.

Chleb hetmański

Chleb hetmański

dostępny: chleb na wagę
Chleb wileński 500g

Chleb wileński 500g

dostępny: pakowany i niepakowany
Chleb Trzy ziarna 400g

Chleb „Trzy ziarna” 400g

dostępny: pakowany
Chleb litewski 500g

Chleb litewski 500g

dostępny: chleb na wagę
Chleb wieloziarnisty 400g

Chleb wieloziarnisty 400g

dostępny: pakowany
Chlebek domowy 400g

Chlebek domowy 400g

dostępny: pakowany
Chlebek myśliwski 400g

Chlebek myśliwski 400g

dostępny: pakowany
Chlebek dyniowy 400g

Chlebek dyniowy 400g

dostępny: niepakowany
Chleb słonecznikowy 400g

Chleb słonecznikowy 400g

dostępny: pakowany i niepakowany
Chleb baltonowski

Chleb baltonowski

dostępny: pakowany 300g, pakowany 500g, pakowany 600g i niepakowany 600g
Chleb codzienny 500g

Chleb codzienny 500g

dostępny: pakowany
Chleb pogodny 550g

Chleb pogodny 550g

dostępny: pakowany
Chleb białostocki 600g

Chleb białostocki 600g

dostępny: pakowany
Chleb podlaski 500g

Chleb podlaski 500g

dostępny: pakowany
Chleb  kanapkowy 550g

Chleb kanapkowy 550g

dostępny: pakowany